Meld je aan
Praktische Tips! Adviezen! Nieuwsbrieven! Aantrekkelijke aanbiedingen! Wil je ze ook?

Registreer je nu kosteloos en vrijblijvend.  

Registreer  
Nieuwsbrief juli 2010
Minimaliseren


 


  


 Nieuwsbrief vrouwen-ondernemen.nl, juli 2010

bekijk de online versie 


Inhoud

 
 And the winner is...Melinda Wolthuis
 Nieuwe thema's
Gonneke van Dorst: Het Nieuwe Werken
Annemie Schuitemaker: Career & kids en Work-life balance
 Favoriete columns:
De jaarrekening verdwijnt. Hoera?
Zwanger En zelfstandig: hoera?!
Definieer je straalverhaal.
Organiseer een event en zet social media in
 In gesprek met...Isabella Zumbrink
 Special events


And the winner is....Melinda Wolthuis

 
Melinda Wolthuis is de winnares van de Dikke Pluim! van juni. Melinda is een ondernemer met veel bruisende ideeën. Met haar bedrijven Mexperience en Successenvieren.com laat Melinda ons ervaren dat ' verbeelding belangrijker is dan kennis'.

Melinda: “Mexperience staat voor Melinda’s Experience en hoe ik mijn ervaring gebruik om iemand anders een echte Mexperience te laten beleven. Als belevenisregisseur regisseer ik het geheel. Ik kijk naar mijn trainingen alsof het theatervoorstellingen zijn en de deelnemers wisselen tijdens de training continu van rol als speler en publiek. ” Lees haar verhaal.
 
In verband met de zomervakantie houden wij een zomerstop met de Dikke Pluim! Maar wees er na de zomer snel bij, als we weer van start gaan om jullie favoriete vrouwen in het zonnetje te zetten! 


Nieuwe thema's

 
Twee nieuwe auteurs die vanuit hun eigen expertise en perspectief schrijven over de 'work life balance' van werkende/ondernemende moeders.
 
Gonneke van Dorts, Het Nieuwe Werken
Gonneke is expert op het gebied van passioneel ondernemerschap en het aantrekken van klanten. Met haar nieuwe initiatief TOM (Thuis Ondernemende Moeders) heeft zij één missie: moeders helpen om vanuit hun passie een beter werk/leven balans te creëren. Hoe? Met Het Nieuwe Netwerken in combinatie met persoonlijk ouderschap, passioneel ondernemerschap, en het benutten van je talenten.
 
Gonneke's eerste column draagt de titel Het Nieuwe Ondernemen versus Cyber babes: “'Ik denk, en gelukkig experts evenzo, dat Nederland en de rest van de wereld pas aan het prille begin staat van een innovatie revolutie die zijn weerga niet kent. HNW komt nu, met de financiële crisis nagenoeg achter ons, pas tot leven: een nieuw tijdperk, een nieuwe lifestyle, een nieuwe dimensie en…. een blijvertje.” Lees verder.
 
Annemie SchuitemakerAnnemie Schuitemaker: Career & kids en Work-life balance
Annemie is oprichtster van Career & Kids en is gespecialiseerd in het begeleiden en coachen van vrouwen in het - met plezier en zo weinig mogelijk stress - combineren van werk en gezin. Annemie helpt vrouwen én mannen goede keuzes te maken om de verschillende BV’s draaiende te houden: BV Werk, BV ik en BV gezin.
 
Ondernemen: goede basis voor evenwicht work & life is haar eerste column. “Vrouwen stel ik dan ook altijd de vraag wat ze bereikt willen hebben als ze tachtig zijn. Een stapje terug doen op de arbeidsmarkt als je kinderen klein zijn is niet erg, mits het een bewuste keuze is, maar is niet leuk als dat niet het geval is." Lees verder.


Favoriete Columns

 
De jaarrekening verdwijnt. Hoera?
Marianne Remie: “Op dit moment wordt er hevig gelobbyd, er zijn namelijk wat beroepsgroepen tegen afschaffing hiervan, spijtig genoeg zijn dat o.a. mijn collega-accountants. Die denken namelijk dat ze werk kwijtraken. Maar ik zie juist mooie mogelijkheden. Accountantskantoren varen wel bij de verplichte jaarrekening en veel kantoren zijn het zicht op de werkelijkheid kwijtgeraakt. Het kan geen levensvervullende bezigheid zijn om cijfers op te stellen over een werkelijkheid die reeds lang voltooid verleden tijd is. Ik vraag me ook af hoe – en of- je je klanten dan adviseert!” Lees verder.
 
 
Ook Favoriet:
 
 
Zwanger En zelfstandig: hoera?!' van Helen Dekker. Helen: “‘Er is er een jarig…’. De regeling Zwanger En Zelfstandig, die onderneemsters in blijde verwachting voorziet van een verlofuitkering, is deze maand exact twee jaar oud. ‘…hoera, hoera…’ Maar het klinkt niet zoals je voor je eigen blije peuter de opzwellende trots in je borstkas beteugelt tot een verstaanbare yell.” Lees verder.
 
 

Definieer je straalverhaal van Judith Webber. Judith: “Ik heb al tijden een enorme aversie tegen de term 'elevator pitch'. Ik gebruik het dus zelf ook nooit, laat staan dat ik een vaste pitch heb. Ik heb elke keer een andere pitch, een basis van ankers waaromheen ik mijn straalverhaal hou.” Lees verder.
 
 
 
 
Organiseer een event en zet social media in van Jeanet Bathoorn. Jeanet: “Dit jaar heb ik voor het eerst zelf events georganiseerd. Via Social Media is het me gelukt om de zaal vol te krijgen. De inzet van Linkedin en Twitter bleek cruciaal. Natuurlijk is er ook een eigen website aangemaakt, hebben we op de URL structuur gelet en elke week voor nieuwe content gezorgd...” Lees verder.
 


In gesprek met… Isabella Zumbrink

 
Isabelle ZumbrinkIsabelle Zumbrink is een bijzondere vrouw. Met haar Projectbureau Vlinder zet zij zich op creatieve wijze in voor jonge mensen in kansarme situatie. Haar accent ligt vooral op kwetsbare meiden en jonge vrouwen.
 
Isabella: “Op dit moment ben ik bezig met de ontwikkeling van een duurzaam modebedrijf, waar vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring kunnen opdoen binnen alle lagen van de organisatie. In het Huis van de Vlinders draait het om duurzame mode: ‘oude’ kleding, sieraden en accessoires krijgen een nieuw leven en worden verkocht via een webshop.” Lees haar verhaal.
 


Special events


'Definieer je straalverhaal' op 18 augustus
Ben je naar aanleiding van de column van Judith Webber ook nieuwsgierig naar je eigen straalverhaal? In een workshop van 3 uur kom je tot de kern van je straalverhaal: verwoorden van wat je te bieden hebt (vanuit je hartsmotief) en hoe je dat doet (jouw succesformule) en voor wie (jouw droomklant). Zo trek je de klant aan die je wil, namelijk diegene die jouw visie snapt en graag met JOU in zee wil! Meer informatie.

 
Powerdag, get inspired! Op 21 oktober
Ben jij een ondernemende vrouw en wil je geïnspireerd worden, workshops volgen, nieuwe mensen ontmoeten en ideeën opdoen? Kom dan naar de Powerdag met Annemarie van Gaal en Christine Pannebakker! Deze Powerdag is bedoeld voor alle ondernemende vrouwen. Voor ons zijn dat vrouwen die ergens voor gaan! Die zich niet laten intimideren door de mening van een ander, maar zelf de touwtjes in handen nemen. Of je nu je gezin met een leuke baan combineert, een eigen bedrijf hebt, of op een andere manier actief bezig bent.

 
De Powerdag is een initiatief van Vrouw & Passie. Deelname aan de Powerdag kost je slechts € 37,50 p/p. Je doet niet alleen een hoop inspiratie op, maar kan zelfs 2 workshops naar keuze volgen. Schrijf je snel in want vol=vol. Meer informatie.

 


Zomerstop

 
De zomervakantie is volop aan de gang. En een mooie zomer belooft het te worden! Uiteraard blijven wij online beschikbaar. Maar we zullen ook de nodige rust nemen om het nieuwe seizoen vol met inspiratie tegemoet te gaan. De redactie zal vanaf nu tot half augustus niet op volle toeren draaien. In augustus wordt dan ook geen nieuwsbrief uitgebracht. Na de vakantie gaan we er weer helemaal tegenaan zoals jullie het van ons gewend zijn.

Voor nu wensen wij iedereen een fijne vakantie toe!

Het vrouwen-ondernemen team.

 


Nog niet geregistreerd? Doe het hier!  Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Meld je hier af.