Meld je aan
Praktische Tips! Adviezen! Nieuwsbrieven! Aantrekkelijke aanbiedingen! Wil je ze ook?

Registreer je nu kosteloos en vrijblijvend.  

Registreer  
Nieuwsflits lezen
Minimaliseren

€2 miljard krediet voor bedrijven dankzij overheidsgaranties
Gemaakt door Tram Tran in 25-11-2011 16:51:22

 
Het bedrijfsleven heeft dankzij garanties van de overheid €2 miljard aan kredieten gekregen. Ruim 80 % van deze leningen gingen naar het midden- en kleinbedrijf. De Garantie Ondernemersfinanciering (GO) heeft daarmee zijn nut volgens minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) meer dan bewezen.
 
Smeerolie
'Kredieten voor goede ondernemersplannen zijn de smeerolie voor de motor van onze economie,' aldus de bewindsman. 'De overheid kan aarzeling bij banken wegnemen door garant te staan voor een deel van de lening. Dat geeft het zetje om de lening toch te verlenen'. De GO is bedoeld voor leningen tussen 1,5 en 150 miljoen euro. De overheid staat garant voor 50% van de lening. Ondernemers moeten de lening binnen 8 jaar weer aflossen.
 
Groeiplannen realiseren
Ruim 170 bedrijven hebben dankzij de GO hun groeiplannen kunnen realiseren. De GO-regeling is speciaal ontworpen voor middelgrote en grotere ondernemingen. Ruim 80% van alle leningen die mogelijk worden gemaakt door de GO komen bij bedrijven met minder dan 250 werknemers terecht. Kleinere bedrijven kunnen gebruik maken van de borgstellingsregeling voor het MKB. Beide regelingen worden uitgevoerd door Agentschap NL. De GO werd in 2009 in het leven geroepen om in economisch moeilijke tijden de kredietverlening te ondersteunen. De regeling zou per 1 januari 2012 stoppen, maar werd door minister Verhagen met 1 jaar verlengd.
 
 
print
  Reacties

Geen reacties.
     
Uw naam
Titel
Reactie
CAPTCHA image
Voer de code in
Win-Win
Minimaliseren

“Welke bagage neem jij mee op deze transportfiets en waar ga je naar toe?” 

 altec-image-28inch-transportfiets-zwart